Gezi Yazılarım

2015 yılında gezip gördüğüm yerler

Yeni yıl; yeni hedefler ve planlar demek. Gezilecek daha çok yer var. Verimli geçen bir yılın sonun 2015 yılında gezip gördüğüm yerler rehberi hazırladım.

2016’nın ilk günlerindeyiz. Yeni yıl; yeni umutlar, hedefler ve planlar demek. Gezilecek yerler o kadar çok ki bu yıl için hedeflerimi, gezi planlarımı ayrıca yazacağım ama ‘Yaptıklarım yapacaklarımın referansıdır.’ diyerek 2015’te neler yaptım, nereleri gittim? Kaç gün izin kullandım? Bir listeleyeyim istedim. Yazının size de ilham olması dileklerimle yeni yılınızı kutluyorum.

Hareketli bir işim olduğu kesin. Yılın birçok hafta sonu ya Marmaris’teyim ya da test ve röportajlar için bir yerlerde. Hal böyle olunca seyahat planı yapmadan önce takvimi elime alıp ince ince hesap yapıyorum. Yine de bazen ne kadar dikkat etsem de son dakika çakışmaları oluyor. Ama ne yapalım olsun kadar.

2015 hareketli geçti. 4 yeni ülke ve 10’un üzerinde şehir gördüm. Yeni yerler görmek kadar yeni şeyleri deneyimlemek de benim için önemli. Ekim ayında bu deneyimlerime bir Extreme 40 teknesinin üzerinde yarışmayı da ekledim. Extreme Sailing Series İstanbul ayağında 6’ncı adam olarak The Wave Muscat takımında yarıştım. Olağanüstü bir deneyimdi. Yılın son günlerindeyse kendimi Marmara bölgesinin en yüksek zirvesine sahip Uludağ’a attım. Zirveye ulaşmak, göller bölgesinde trans geçişler yapmak çok zevkliydi.

2015 YILINDA NERELERE GİTTİM?

OCAK

09-11 Ocak 2015 –>> Marmaris

30 Ocak–1 Şubat 2015 ->> Marmaris

Yılın ilk uçak biletleri Marmaris’te düzenlenen kış trofesi yat yarışlarını izlemek üzere Dalaman’aydı. İş dolayısıyla gitsem de hem doğası hem insanlarıyla keyif aldığım, hiç tekrar tekrar gitmeye üşenmediğim bir yer Marmaris.

Marmaris Kış Trofesi Yat Yarışları - 2015 Yılında Gezip Gördüğüm Yerler
Marmaris Kış Trofesi Yat Yarışları – 2015 Yılında Gezip Gördüğüm Yerler

ŞUBAT

22 Şubat 2015->> Burgazada, İstanbul

İşi gücü, derdi, tasayı, stresi bırakıp Burgazada’ya kaçtık. Önce adayı dolaştık, sonra Saik Faik Abasıyanık’ın köşkünü ziyaret ettik.

MART

6-9 Mart 2015 ->> Marmaris, Muğla

13-16 Mart 2015 ->> Marmaris, Muğla

Marmaris Kış Trofesi ve üniversiteler arasında düzenlenen Campus Cup yat yarışları için Marmaris’teydim.

NİSAN

1-5 Nisan 2015 –>> Tiflis, Gürcistan

Ekim 2014’te aldığım biletlerle eski Sovyetler Birliği’nin ünlü lideri Josef Stalin’in memleketi Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e gittim. Gürcistan’a gitmişken Stalin’in doğduğu ve müzesinin de bulunduğu Gori’yi de görmek istiyordum ama gidemedim. Sadece Tiflis’i ve Kazbek Dağı’nı sınırlarında bulunduran Gergeti Köyü’nde Sameba Kilisesi’ni (Gergeti Trinity) görüp, döndüm. Uçuşum Çarşamba gecesi saat 23.40’daydı. Gece Tiflis Havaalanı’nda sabahladım. Perşembe ve cuma gününü izin alarak dört günlük bir gezi yaptım.

Tiflis Narikalav - 2015 Yılında Gezip Gördüğüm Yerler
Tiflis Narikalav – 2015 Yılında Gezip Gördüğüm Yerler

MAYIS

29 Mayıs–1 Haziran 2015 ->> Marmaris, Muğla

Marmaris Kış Trofesi’nin son ayağını izlemek üzere Marmaris’e gittim.

HAZİRAN

3-4 Haziran 2015->> Alaçatı, İzmir

Linssen Yachts’ın Grand Sturdy 45.9 modelinin testi için Alaçatı’daydım.

8 Haziran 2015 ->> Marmaris, Muğla

Bu sefer Sadun Boro’ya vefa borcu için Marmaris’e gittim. Sadun Boro’ya Okluk Koyu’nda başlayan son görevimizi yerine getirip geri döndük. Usta denizci nurlar içinde yatasın.

13-14 Haziran 2015 ->> Gökçetepe, Keşan/Edirne

Edirne Keşan’daki Gökçetepe kamp yerini hep tavsiye ederlerdi. Okullar kapanıp, tatil sezonu başlamadan Vosvos güzeli Rüya’ya ile Keşan üzerinden Gökçetepe’ye gittik. Keyifli iki gün geçirip, döndük.

TEMMUZ

1-6 Temmuz 2015 –>> Amsterdam, Hollanda

Hamburg Belediye Binası - 2015 Yılında Gezip Gördüğüm Yerler
Hamburg Belediye Binası – 2015 Yılında Gezip Gördüğüm Yerler

Amsterdam’a ilk kez 2012 Aralık ayında gittim. O zaman araba kiralayıp Belçika ve Fransa’da hızlı bir tur yaptığımız için Amsterdam’ı hakkıyla gezememiştim. Bu sefer hem istediğim gibi şehri gezdim hem de Almanya’nın kuzeybatısında Duisburg, Dusseldorf, Dortmund, Münster, Bremen ve Hamburg’u gördüm. Amsterdam’a yine bir Çarşamba akşamı uçtım. Geri dönüşümse Pazartesi akşamıydı. Bu gezimde de üç gün izin kullandım.

19 Temmuz 2015 ->> Kerpe, Kandıra-Kocaeli

Ramazan bayramında çalışınca son günü değerlendirmek için uzun zamandır görmek istediğim Kerpe’ye doğru çevirdim direksiyonu. Kerpe’de gün batımı ne kadar güzel olsa da gelen insanların vurdum duymazlığı ve pisliği üzdü beni. İnsan yaşadığı yere pisler mi? Pisler !! 🙁

30 Temmuz-2 Ağustos 2015 –>> Ayvalık-Cunda-Midilli, Yunanistan

Setur’un 50’nci yıl etkinliği sebebiyle düzenlediği Ege Yat Rallisi gezisi için Edremit Havaalanı’na uçtum. Düzenlenen organizasyonla Ayvalık, Cunda ve Midilli’yi gezdik.

AĞUSTOS

30 Ağustos–5 Eylül 2015 ->> Marmaris, Muğla

Loryma Yaz Kupası Yat Yarışları için Marmaris’e gittim. Marmaris’ten aldığımız startla Çiftlik, Bozukkale ve Kocabahçe koyuna uğrayarak yarışları Hisarönü’nde tamamladık. Yelken ile tatilin birleştiği güzel bir hafta oldu.

EYLÜL

25-30 Eylül 2015 ->> Fethiye, Muğla

Kabak Koyu, Cennet Koy Arası - 2015 Yılında Gezip Gördüğüm Yerler
Hamburg Belediye Binası – 2015 Yılında Gezip Gördüğüm Yerler

Loryma Yaz Kupası sırasında Kocabahçe Koyu’nda manzarayı fotoğraflamak için tepelere doğru çıkarken patika üzerinde gördüğüm yol işaretleri ve babalar içimdeki Likya Yolu’nu yürüme isteğini ateşlemişti. İstanbul’a döner dönmez daha havalananından ayrılmadan Dalaman uçak biletlerini almıştım. Amacım dört günde Ovacık’tan Kaş’a yürümekti. Üç gün süresince Ovacık – Kabak Koyu – Gavurağılı – Letoon arasını yürüdüm. Üçüncü gün Patara’ya doğru yürürken Likya Ultra Maratonu’na katılan arkadaşlarımla karşılaşınca beni Kaş Büyükçakıl’daki kamplarına davet ettiler ve onlara konuk oldum. 29 Eylül sabahı yeni etabın startıyla oradan ayrılıp bir gecede Kaş’ta dinlendikten sonra İstanbul’a döndüm. Bu gezim bayrama denk gelse de üç gün izin kullandım.

EKİM

25-31 Ekim 2015 –>> Marmaris, Muğla

Bu sefer Marmaris Race Week için Marmaris’teydim. Hafta boyunca çok çekişmeli yarışlar izledik. Burada deniz sezonunun da kapanışını yaptım.

KASIM

7-8 Kasım 2015 ->> Valletta, Malta

Ağustos ayında 275 TL’ye Türk Hava Yolları’nda Malta kampanyası görünce kaçırmadım ve aylar öncesinde biletimi alıp kenera koydum. Malta düşündüğümden büyük bir adaymış. Kiraladığımız motorla adanın bir ucundan diğer ucuna koştura koştura gezdik ama değdi.

28 Kasım–1 Aralık 2015 ->> Prag, Çek Cumhuriyeti

John Lennon Duvarı, Prag - 2015 Yılında Gezip Gördüğüm Yerler
John Lennon Duvarı, Prag – 2015 Yılında Gezip Gördüğüm Yerler

Haziran ayında planlamış ve beş ay öncesinden biletleri almıştım. İki gün iznimi hafta sonuyla birleştirip dört gün tarihle iç içe bir gezi yaptım. Koşarak şehri keşfedip, noel pazarında kurulan sahnede söylenilen Christmas şarkılarına eşlik ettim. Tek dezavantaj yağmurlu ve soğuk olmasıydı ama noelin verdiği insanlardaki sıcaklıkla ısındım. Cumartesi sabahı gittiğim Prag’ta iki gün izin kullanarak dolu dolu dört gün geçirdim.

ARALIK

26-27 Aralık 2015 ->> Uludağ, Bursa

Kilimli Göl Manzara, Bursa-Uludağ - 2015 Yılında Gezip Gördüğüm Yerler
Kilimli Göl Manzara, Bursa-Uludağ – 2015 Yılında Gezip Gördüğüm Yerler

Derginin ocak sayısını bitirince İstanbul bana dar geldi. Ne zamandır dağ özlemi de çekiyordum. Ani bir kararla gece otobüs biletimi aldım ve sabah yola koyuldum. Aklımda Uludağ Büyük Zirve yapıp dönmek vardı. Karşılaştığım iki Bursalı dağcıya takılınca hiç aklımda olmayan bir zirve göller trans geçişi faaliyeti oldu.

2015 YILINDA KAÇ GÜN İZİN KULLANDIM?

Nisan -> Tiflis, Gürcistan – 2 gün
Temmuz-> Amsterdam (Hollanda), Duisburg, Dusseldorf, Dortmund, Münster, Bremen ve Hamburg (Almanya) – 3 gün
Eylül -> Likya Yolu – 3 gün
Aralık -> Prag, Çek Cumhuriyeti – 2 gün

Tüm bunları yaparken toplam yıllık iznimden 10 iş günü izin kullandım.

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

You may also like

Blog yazısı yazmak
Gezi Yazılarım

Epey uzun zaman olmuş yazmayalı..

Blog yazmak her ne kadar devamlılık gerektirse de bu aralar biraz boşladım yazmayı. Ama blog dünyası boş durmuyor tabii..Neler olmuş
Gezi Yazılarım

Ramazan Bayramı’nda ETSTUR ile Likya Turu Macerası

ETStur ile bir Ramazan Bayramı turu hikayesi.. Bayramınız nasıl geçti? Yediğiniz, içtiğiniz size kalsın gezdiğinizi gördüğünüzü anlatın bakalım. Durun !!